Beautiful Strangers

Beautiful Strangers is een collectief van muzikanten dat spontaan is ontstaan. De dood van Prince in april 2016 kwam als een grote schok. Een aantal Nederlandse topmuzikanten kreeg het verzoek om te spelen op de herdenking van deze legende. Aangezien Prince een belangrijke rol in hun muzikale leven speelt en speelde, twijfelden ze geen moment om hun inspirator te eren. Voor sommigen was hij zelfs de aanleiding om muziek te gaan maken. De muzikale klik tussen de bandleden bleek magisch en het gerucht dat er een geweldige PRINCE TRIBUTE BAND was ontstaan, ging als een lopend vuurtje. In korte tijd werden veel optredens geboekt. De band trekt door het land onder de naam Beautiful Strangers.

De muzikanten zijn stomend, funky en van een ongelofelijk hoog muzikaal niveau! Zij durven het aan om het hoogstaande muzikale niveau en de live performances van Prince aan te gaan. Het gaat hier om de energie, finesse en improvisaties waar Prince zo sterk in was. De band wil Prince nadrukkelijk niet imiteren, maar een hommage brengen aan de man en zijn muziek, in de geest van zijn genie.

Was het eerst een enkel concert, werd het een theatertour en reprise en omdat de belangstelling zo groot was ook een zeer goed bezochte clubtour in de eerste helft van 2019. Het 2e half jaar is gebruikt om te komen tot een nieuwe show waarin met de grote hits van Prince, maar ook nieuwe, niet voor de hand liggende songs van de meester. Voor 2020 staan een aantal festivals, een tour in Duitsland en een aantal clubshows op het programma.

Line-Up:
David Dam en Kris Rietveld: zang
Jessy Hay: muzikaal leider, zang en gitaar
Anan den Boer: assistent muzikaal leider en toetsen
Nick Kamphuis of Joan Comaposada : bas
Willem van der Krabben: drums
Efe Erdem: trombone
Marc Mangin: saxofoon

Muzikale arrangementen: Jessy Hay, Anan den Boer, Marc Mangin & Kris Rietveld
Groove Music Productions